Business Developer

(32 - 40 uur)

Bedrijfsomschrijving

Power to the Operator! De software van EZ Factory zorgt voor gestroomlijnde productieprocessen en verbetert onder meer de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie in de fabriek. Met onze EZ-GO app worden operators in hun kracht gezet en dat zorgt voor onmiddellijke resultaten op de werkvloer. FrieslandCampina, Refresco, BMW en nog veel meer gerenommeerde productie- en industriële bedrijven hebben hun checklijsten, kerntaken, audits en werkinstructies al gedigitaliseerd met behulp van ons platform.

Bij EZ Factory kennen we de industrie van binnenuit en werken we dagelijks aan de innovatie van onze oplossing om het werk van de operator telkens weer eenvoudiger en leuker te maken. “Software maken is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpele software maken.” Toch zijn we ervan overtuigd dat het ons is gelukt dat we hét platform en dé industriestandaard voor elke fabriek hebben. Het is nu tijd om dit aan de wereld te laten weten, en daar hebben we jou voor nodig.

Functieomschrijving

Als Business Developer ben jij verantwoordelijk voor het identificeren en op gestructureerde wijze binnenhalen van nieuwe klanten. Jij richt je hierbij op productie- en industriële bedrijven, met name in de categorie middelgroot t/m enterprise, met tenminste één locatie in Nederland. Onze Junior Business Developer richt zich vooral op het MKB(+) segment waarbij jij (samen met de directie) zal zorgdragen voor de ontwikkeling van een overtuigende propositie naar die markt toe.

In lijn met het door jou zelf geformuleerde salesplan vind je jouw weg naar binnen bij prospects. Mede afhankelijk van de schaal van een organisatie duurt een salestraject enkele maanden tot een jaar. Je zoekt de samenwerking op met onze marketingafdeling om zo samen doeltreffende marketingcampagnes te lanceren. Inbound leads volg je vanzelfsprekend daadkrachtig op, maar tegelijkertijd benader je de markt zelf (pro)actief. Zo weet je:

 • Sterke relaties op te bouwen met key decision makers op verschillende niveaus (brede DMU).
 • Leads te genereren en inventariseerde (verkoop)gesprekken te voeren.
 • De voordelen en functionaliteiten van ons platform te presenteren via demo’s.
 • Het salesproces richting een deal te navigeren, inclusief contractonderhandelingen.
 • Na de sale, in samenwerking met onze Customer Succes Consultants, het commercieel potentieel verder uit te bouwen.

We geven jou graag alle vrijheid en flexibiliteit bij de uitvoering van je werkzaamheden. Ook kun je rekenen op deskundige ondersteuning en resources vanuit onze organisatie. Mits goed onderbouwd bepaal jij wat er nodig is voor het behalen van (nog meer) commercieel succes.

Functie-eisen

Jij bent mogelijk onze Business Developer wanneer je:

 • Beschikt over HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal drie jaar ervaring meebrengt in het openen, managen en closen van korte en langdurige B2B salestrajecten.
 • Een aantoonbaar commercieel trackrecord meebrengt bij productie- en industriële bedrijven, bij voorkeur in de categorie middelgroot t/m enterprise (klantdoelgroep).
 • Bekend bent met het ontwikkelen en in de markt zetten van doeltreffende proposities.
 • Beschikt over het vermogen en de ambitie om onze salesafdeling slim te laten groeien.
 • De drive hebt om overeengekomen commerciële doelstellingen te behalen en bij voorkeur te overtreffen. Je bent daarbij in staat een inspirerende voorbeeldrol te vervullen.
 • De Nederlandse en Engelse taal goed beheerst in woord en geschrift.
 • Maximaal op 60 minuten afstand woont van ons kantoor in Eindhoven. Afreizen naar het buitenland i.v.m. beurzen of andersoortige sales gerelateerde bezoeken kan incidenteel voorkomen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij zijn geen werkers, wij zijn avonturiers! Bij EZ Factory kom je terecht in een dynamische en innovatieve omgeving met korte communicatielijnen. Wij geloven in de kracht van een inclusief team   waarin een passie voor de operator in de fabriek, techniek, digitalisering en tevreden klanten gedeeld wordt. Ook zijn we niet vies van een beetje ambitie. We groeien hard en jij krijgt van ons de verantwoordelijkheid en vrijheid om echt impact te kunnen hebben op de groeiversnelling en het succesniveau dat we nastreven. In lijn hiermee kun je rekenen op onder meer:

 • Een jaarcontract met de intentie om deze op te volgen met een vaste aanstelling.
 • Een goed basissalaris, aangevuld met een bruto toelage waarvan zelf kunt bepalen of je deze aanwend voor pensioenopbouw of andere persoonlijke doelstellingen.
 • De mogelijkheid om tot 10% bonus (over het kale bruto jaarsalaris) te verdienen bij het behalen van individuele en bedrijfsbrede doelstellingen.
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur per week en 8% vakantietoeslag per jaar die maandelijks wordt uitgekeerd.
 • Een dekkende kilometervergoeding voor woon-werkverkeer en afspraken op locatie bij potentiële relaties.
 • De mogelijkheid om deze rol fulltime of parttime te vervullen.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Een laptop, IPad en telefoon (of telefoonvergoeding) om jouw werkzaamheden te kunnen uitvoeren.
 • Diverse ontwikkel- en trainingsmogelijkheden, zowel in-house als extern.
 • Een fijne en moderne werkplek in Eindhoven.
SOLLICITEER NU

Meer weten of direct solliciteren

EZ Factory wordt door Sprint Intermediair (www.sprintintermediair.nl) ondersteund bij de werving en selectie ten behoeve van deze vacature. Heb je interesse én voldoe je aan de eisen zoals genoemd in bovenstaand profiel? Stuur dan je CV, eventueel aangevuld met motivatie, naar rvdheuvel@sprintintermediair.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rick van den Heuvel (behandelend Consultant bij Sprint Intermediair) op 06-89971323.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.