EZ Factory: “Software maken is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpele software maken”

Onze passie: Power to the Operator!

Het dagelijks werk van operators op de werkvloer gemakkelijker maken door het gebruik van digitale oplossingen.
De oprichters van EZ Factory hebben jaren op de werkvloer samen met operators gewerkt en verbeterd. Daar zagen we steeds dezelfde uitdagingen op de werkvloer:

  • Weinig inzicht in veiligheid doordat papieren taakregistraties en audits moeilijk te monitoren zijn
  • Veel kwaliteitsissues doordat kerntaken niet op tijd of juist worden uitgevoerd met als resultaat een afwijkende productkwaliteit of zelfs recalls
  • Lage productiviteit per operator doordat het uitvoeren en opvolgen van papieren checklists en audits veel tijd en energie kost
  • Veel storingen doordat eerstelijns onderhoud matig wordt uitgevoerd bij gebrek aan overzicht
  • Weinig direct duidelijke en up-to-date instructies voor operators
  • Weinig procesverbetering doordat operators de juiste tools missen om continu verbeteren mogelijk te maken
  • Operators voelen zich geen eigenaar van de machine omdat ze weinig invloed hebben op verbetering

Ons verhaal

Randy Appiah en Robert Bouwman begonnen in 2017 met EZ Factory en ontwikkelden de EZ-GO app die operators op de werkvloer kunnen gebruiken. ,,We willen de mensen in de fabriek helpen om hun werkzaamheden makkelijker, leuker en efficiënter te maken”, legt Robert uit. ,,Er wordt veel met papier gewerkt, maar dat kan anders”, vult Randy aan. ,,Daarom zijn we met operators gaan praten over hoe de app eruit moest komen te zien. Nu hebben ze alles bij elkaar. Ze zien op de app: wat ze moeten doen op die dag, hoe ze dat moeten doen en wanneer ze dat moeten doen.”

Ontdek het hier

Onze werkwijze

Wij kennen de industrie van binnenuit en helpen graag om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet iedere operator in enkele klikken precies wat hij moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe te doen. Zo maken we werk eenvoudig, overzichtelijk en leuk.

Lees meer

Wat wij voor uw fabriek kunnen betekenen

100%

Compliant met interne
en externe standaarden

25%

Verbetering
productiviteit

30%

Sneller opleiden
nieuwe operators

+80k

Terugkerende financiële
voordelen

Kostenbesparing berekenen
operator icon
Voor en door operators

Eén van onze antwoorden op deze vraag is de EZ-GO app. Deze hebben wij samen met operators van gerenommeerde bedrijven ontwikkeld. Zij vertelden ons wat ze nodig hebben. Dat hebben we samen met een ontwerper vertaald naar een gebruiksvriendelijke app, waarbij foto en video centraal staan. EZ-GO is overzichtelijk: je logt in en weet in één oogopslag wat vandaag je kerntaken zijn rondom veiligheid, kwaliteit en efficiëntie.

review icon
100% tevreden klanten

Inmiddels werken meerdere bedrijven al met het EZ-GO Platform. Onze klanten zijn multinationals en MKB’s. Van operator tot directeur: iedereen is enthousiast. Na een pilotperiode zeggen alle klanten volmondig ja tegen een vervolg. Onze klanten rollen EZ-GO zelfstandig uit over meerdere lijnen en locaties. Daarbij zetten wij het klantbelang altijd voorop: we denken mee en helpen succesfactoren te bepalen én te behalen.

target icon
Wij zetten de operator centraal

Met onze visuele apps en gestandaardiseerde processen willen wij het dagelijkse werk eenvoudiger, en daarmee leuker maken. Uniek aan EZ-GO is dat wij de operator centraal zetten: ”Power to the Operator!”. Dat is immers de man of vrouw op de werkvloer die de taken uitvoert en ziet waar het nóg beter kan. Ons doel is dan ook het werk eenvoudig en de operator blij te maken.

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf welke
waarde het EZ-GO platform kan toevoegen binnen uw productieomgeving

Neem contact op