Vertrouwd door

Connected worker platform

Wat is een connected worker platform?

Een connected worker platform is een systeem dat de medewerker op de werkvloer digitaal ondersteunt en deze verbindt met de werkomgeving. Een connected worker platform is altijd een combinatie van software, device en data. Het platform voorziet de werknemer van informatie, terwijl de werknemer ook data genereert. De connected worker (ook wel: augmented worker) is daardoor in staat om processen beter te beheersen en te sturen, en geeft tegelijkertijd input om deze processen te verbeteren.

Hoe werkt een connected worker platform?

Het EZ-GO platform is een voorbeeld van een connected worker platform. Het is ontwikkeld met de operator als uitgangspunt en bedoeld om die digitaal te ondersteunen. De operator is immers de persoon die elke dag de belangrijke productietaken uitvoert. Dankzij de mogelijkheden die moderne software biedt, kunnen we de operator nog beter faciliteren. Het werk wordt daardoor leuker, efficiënter en veiliger, en de output beter. Ons motto is daarom: power the operator!

Het platform bestaat uit drie pijlers: een gebruiksvriendelijke app, het gebruik van tablets en een centrale database.

connected worker platform

De drie hoofdfuncties van het EZ-GO platform

Het EZ-GO connected worker platform ondersteunt het productieproces op drie manieren.

 1. Ondersteunen van de werkprocessen: de operator ziet per shift precies welke taken uitgevoerd moeten worden. De werkinstructies bevatten veel foto’s en filmpjes, daardoor kan er geen misverstand zijn over de optimale uitvoering van de taken. Het platform faciliteert onder andere autonoom onderhoud, standard operating procedures en mobiele inspecties. Ook checklijsten en audits zijn onderdeel van het platform.
 2. Data genereren voor continuous improvement: de operator genereert gedurende het werk veel data, onder andere door het afvinken van checklijsten en taken. Deze data komt direct terecht in een centrale database. Daardoor te zien waar processen mogelijk haperen, zodat ze aangepast kunnen worden. De data is ook input voor andere systemen, zoals kwaliteitssystemen.
 3. Direct verbeteren: als de operator een potentieel probleem tegenkomt, is dat via de app direct te melden. De melding wordt toegewezen aan de juiste persoon en via de app is te volgen hoe de afhandeling verloopt. Problemen worden dus snel opgelost of zelfs voorkomen.

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo

Voordelen van het connected worker platform

Het werken met connected worker platforms zoals EZ-GO heeft verschillende voordelen.

 • De opleiding van operators is gemakkelijker.
 • Nieuwe operators kunnen snel zelfstandig werken dankzij de digitale, visuele werkinstructies.
 • De veiligheid verbetert door pro-actieve controles en checks, met duidelijke visuele aanwijzingen.
 • De overdracht naar een volgende ploeg is eenvoudiger en efficiënter.
 • Het creëert een papierloze werkvloer.
 • Het mobiele device maakt dat werkinstructies en checklijsten altijd op de plek zijn waar ze nodig zijn. Ook mobiele inspecties en audits zijn mogelijk.
 • De bevindingen van operators worden digitaal vastgelegd en vormen input voor andere systemen.
 • Het draagt bij aan continuous improvement.
 • De veiligheid, kwaliteit en efficiency van productieprocessen verbetert.

EZ-GO platform in de praktijk

Er wordt al met EZ-GO gewerkt door professionele productiebedrijven zoals Aviko Rixona en Confiserie Napoleon. Door de operator te ondersteunen in het productieproces wordt het werk leuker, efficiënter en veiliger. Stilstanden komen minder voor, de kwaliteit van de output verbetert en de productiviteit verbetert. Connected worker platforms hebben daarmee direct impact op de resultaten.

Vraag demo aan
EZ Factory - 5S methode
Continuous Improvement Software Autonomous Maintenance

Waarom EZ Factory?

Onze apps zijn de beste oplossing voor uitdagingen in de productie. Overal binnen productiebedrijven kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Misschien herken je ze?

 • Laag veiligheidsbewustzijn
 • Aanzienlijke hoeveelheden afval
 • Kwaliteitsfouten en terugroepacties
 • Verouderde instructies voor operators (op papier)
 • Lange down-time
 • Inefficiënte processen
 • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering
 • Papieren registraties zijn moeilijk te controleren

Hoe kunnen we meer vreugde brengen in het dagelijkse werk van de operator? Een van onze antwoorden op deze vragen is onze EZ-GO app. We ontwikkelden deze Mobile Inspections App samen met operators uit goed gerunde fabrieken.

Wij kennen de industrie uit ons hoofd en staan te popelen om u te helpen uw dagelijkse werk gemakkelijker te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet elke operator wat hij of zij moet doen, wanneer hij of zij het moet doen en hoe het moet. We visualiseren het werk en maken het gemakkelijk met slechts een paar klikken op het scherm nodig.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN