Vertrouwd door

De connected worker

Een connected worker is een medewerker die gebruikmaakt van nieuwe digitale technologieën en op die manier verbonden is met de werkomgeving. De connected worker (ook wel: augmented worker) is daardoor in staat om processen beter te beheersen en te sturen. Ook geeft hij of zij input om deze processen te verbeteren.

Waarom de connected worker centraal moet staan

Technologieën zoals Internet of Things, AI, data analytics en smart devices bieden nieuwe kansen voor het verbeteren van productieprocessen. Met de praktische toepassing van zulke technologie op de werkvloer kan elke operator een connected worker worden. Enerzijds ontvangt de operator informatie, zoals werkinstructies of takenlijsten. Anderzijds geeft de operator continu data door aan het systeem, bijvoorbeeld door het afvinken van digitale checklijsten.

connected worker platform

Connected worker software

Het EZ-GO platform is een voorbeeld van connected worker software. Het platform bestaat uit een app, een database en maakt gebruik van tablets die op de werkvloer door operators gebruikt worden.

De operator krijgt per shift te zien welke taken uitgevoerd moeten worden, ziet in digitale, visuele werkinstructies hoe deze uitgevoerd moeten worden en vinkt taken of controles af in digitale checklijsten. De resultaten van die checklijsten komen terecht in de database en geven waardevolle informatie over onder andere efficiëntie en veiligheid. De data is ook input voor andere systemen, zoals ERP-systemen, onderhoudssystemen of kwaliteitssystemen.

Wanneer een operator een afwijking of probleem constateert, kan hij of zij dat direct melden via de app, zodat problemen worden voorkomen of snel worden opgelost.

Het EZ-GO platform is flexibel, waardoor het op maat in te richten is. Autonoom onderhoud, Standard Operating Procedures, mobiele inspecties, preventief onderhoud, het is allemaal te faciliteren in het EZ-GO platform. Zo wordt elke operator een connected worker.

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo

Voordelen van een connected workforce

Het heeft grote voordelen om met connected worker platforms zoals EZ-GO te werken:

 • Operators worden snel opgeleid en kunnen direct zelfstandig werken dankzij digitale, visuele werkinstructies.
 • De visuele werkinstructies zijn duidelijk, waardoor er veiliger gewerkt wordt.
 • Het werken met een digitaal platform is efficiënter.
 • Geen papier meer nodig op de werkvloer, wat beter is voor veiligheid en hygiëne.
 • Het is makkelijker om werk over te dragen van de ene ploeg naar de andere.
 • Inspecties op locatie zijn gemakkelijk dankzij het mobiele device.
 • De bevindingen van operators liggen direct vast in het systeem en kunnen gebruikt worden om processen te verbeteren.
 • Problemen worden snel en efficiënt opgelost.
 • De veiligheid, kwaliteit en efficiency van productieprocessen verbetert.

EZ-GO: power to the operator

We hebben het EZ-GO platform ontwikkeld vanuit het perspectief van de operator. Dat is de persoon die precies weet hoe taken worden uitgevoerd, waar het proces hapert en hoe het beter kan. Dankzij de mogelijkheden die moderne software biedt, kunnen we de operator nog beter faciliteren. Het werk wordt daardoor leuker, efficiënter en veiliger, en de output beter. Ons motto is daarom: power the operator!

Er wordt al met EZ-GO gewerkt door professionele productiebedrijven zoals Jacobs Douwe Egberts en FrieslandCampina. Zij beseffen dat de operator de spil is van het productieproces: hoe meer die wordt ondersteund met connected worker software, hoe beter de resultaten.

Vraag demo aan
EZ Factory - 5S methode
Continuous Improvement Software Autonomous Maintenance

Waarom EZ Factory?

Onze apps zijn de beste oplossing voor uitdagingen in de productie. Overal binnen productiebedrijven kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Misschien herken je ze?

 • Laag veiligheidsbewustzijn
 • Aanzienlijke hoeveelheden afval
 • Kwaliteitsfouten en terugroepacties
 • Verouderde instructies voor operators (op papier)
 • Lange down-time
 • Inefficiënte processen
 • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering
 • Papieren registraties zijn moeilijk te controleren

Hoe kunnen we meer vreugde brengen in het dagelijkse werk van de operator? Een van onze antwoorden op deze vragen is onze EZ-GO app. We ontwikkelden deze Mobile Inspections App samen met operators uit goed gerunde fabrieken.

Wij kennen de industrie uit ons hoofd en staan te popelen om u te helpen uw dagelijkse werk gemakkelijker te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet elke operator wat hij of zij moet doen, wanneer hij of zij het moet doen en hoe het moet. We visualiseren het werk en maken het gemakkelijk met slechts een paar klikken op het scherm nodig.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN