Vertrouwd door

Digitale werkinstructies

Werkinstructies komen in verschillende vormen en benamingen voor binnen de maakindustrie. Denk aan SOP’s, Eénpuntslessen en meer. Werkinstructies worden ontwikkeld om operators een duidelijke en gestructureerde uitleg te geven over het uitvoeren van een bepaalde handeling of taak. Een dergelijke werkinstructie bestaat naast uit stapsgewijze instructies, ook de geldende veiligheids- en kwaliteitseisen die van belang zijn bij het uitvoeren van een handeling of taak. Bijvoorbeeld welke PBM’s er gedragen dienen te worden of welke hulpmiddelen nodig zijn.

In de basis lijkt een  digitale werkinstructie  op de stapsgewijze instructies die u ontvangt wanneer men leert autorijden: controleer of de versnellingspook in neutraal staat, start de motor, trap de koppeling in, schakel naar de eerste versnelling en zo verder. Het doel van werkinstructies is om uw operators op efficiënte wijze en op een gestandaardiseerde wijze werkzaamheden te laten uitvoeren.

Wat belangrijk is, is dat werkinstructies niet worden verward met processen of procedures. Een proces vormt een keten van activiteiten binnen uw productieomgeving. Een procedure beschrijft hoe uw operators deze processen moeten uitvoeren en welke medewerker waarvoor verantwoordelijk is. Een werkinstructie of  Standard Operating Procedure (SOP) beschrijft in detail hoe een activiteit binnen een proces (of procedure) moet worden uitgevoerd.

Waarom zijn digitale werkinstructies zo belangrijk?

Werkinstructies behouden de kennis binnen een bedrijf en zorgen dat deze voor zowel nieuwe als huidige medewerkers terug te vinden is. Wanneer ‘hoe dingen worden gedaan’ enkel mondeling van medewerker op medewerker wordt meegegeven, ontstaat er ruimte voor interpretatie en menselijke fouten. En kennis over hoe een taak het meest efficiënt kan worden uitgevoerd, gaat verloren wanneer de werknemer het bedrijf verlaat en die kennis meeneemt. Goede werkinstructies vermijden dit allemaal en houden de kennis binnen uw fabriek. Daarnaast zullen operators op een gestandaardiseerde wijze taken of handelingen uitvoeren, om zo afwijkingen in processen te voorkomen. Door het digitaliseren van werkinstructies in de EZ-GO app heeft de operator altijd de meest recente versie bij de hand en zal deze dan ook sneller gebruiken. Het zoeken naar ouderwetse papieren werkinstructies in werkmappen in kasten op de werkvloer is niet meer van deze tijd.

Digitale werkinstructies verminderen het risico op ongelukken of gevaarlijke situaties. Doordat in de werkinstructies de veiligste manier van werken staat uitgelegd, weten uw operators de risico’s en veiligheidsnormen omtrent de werkzaamheden. Tevens worden door gestandaardiseerde werkwijzen fouten of afwijkingen vermeden.

Tot slot zijn digitale werkinstructies tijdbesparend. Wanneer u inlogt op de app ziet u in één oogopslag wat uw kerntaken en bijbehorende digitale werkinstructies zullen zijn. Dit verhoogt de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Uniek aan de EZ-GO app is dat we ons richten op de operator. Onze slogan is: “Power to the Operator!” Dit is tenslotte de man of vrouw op de werkvloer die de taken uitvoert en kan identificeren waar en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Daarom is alle relevante informatie in de vorm van digitale werkinstructies beschikbaar in de EZ-GO applicatie. Grote bedrijven als Jacobs Douwe Egberts werken met onze systemen.

Vraag demo aan

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo

Waarom digitale werkinstructies?

Onze apps: dé oplossing voor veel uitdagingen in productie
Overal in productie zagen wij dagelijks dezelfde problemen. Misschien herkent u ze wel?

  • Weinig inzicht in veiligheid
  • Veel verspilling en soms afwijkende productkwaliteit
  • Achterhaalde instructies voor operators (op papier)
  • Lijnen die onnodig stilstaan
  • Inefficiënte werkprocessen
  • Operators worden te weinig betrokken bij verbetering
  • Weinig overzicht en veel gebruik van papier

Hoe kunnen we de operator meer plezier in zijn werk geven? Eén van onze antwoorden op deze vragen is de EZ-GO app, die we samen met operators van gerenommeerde bedrijven ontwikkeld hebben.

Wij kennen de industrie van binnenuit en helpen graag om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet iedere operator in enkele klikken precies wat hij moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe te doen. Zo maken we werk eenvoudig, overzichtelijk en leuk.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN