Vertrouwd door

Digitale werkinstructies

Werkinstructies komen in verschillende vormen en benamingen voor binnen de maakindustrie, bijvoorbeeld als Standard Operating Procedures (SOP) of eenpuntslessen. Een werkinstructie geeft een operator stapsgewijze instructies voor het uitvoeren van een handeling of taak, vaak aangevuld met de geldende veiligheids- en kwaliteitseisen die van belang zijn. Bijvoorbeeld welke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) de operator moet dragen of welke hulpmiddelen nodig zijn.

In de basis lijkt een werkinstructie op de stapsgewijze instructies die u krijgt als u leert autorijden: controleer of de versnellingspook in neutraal staat, start de motor, trap de koppeling in, schakel naar de eerste versnelling en zo verder. Het doel van werkinstructies is om operators op een efficiënte wijze en gestandaardiseerde wijze werkzaamheden te laten uitvoeren.

Een werkinstructie is iets anders dan een proces of procedure. Een proces vormt een keten van activiteiten binnen uw productieomgeving. Een procedure beschrijft hoe uw operators deze processen moeten uitvoeren en welke medewerker waarvoor verantwoordelijk is. Een werkinstructie (ook wel Standard Operating Procedure (SOP) of eenpuntsles) beschrijft in detail hoe een activiteit binnen een proces (of procedure) moet worden uitgevoerd.

Waarom zijn digitale werkinstructies zo belangrijk?

Werkinstructies behouden de kennis binnen uw bedrijf en zorgen dat deze voor huidige en nieuwe medewerkers terug te vinden is.  Wanneer ‘hoe dingen worden gedaan’ alleen mondeling van medewerker op medewerker wordt doorgegeven, ontstaat er ruimte voor interpretatie en ontstaan er verschillende werkwijzen. Als een werknemer met veel kennis het bedrijf verlaat, gaat kennis bovendien voor altijd verloren. Goede werkinstructies leiden tot een eenduidige, optimale werkwijze en houden de kennis binnen uw fabriek.

Digitale werkinstructies hebben grote voordelen ten opzichte van werkinstructies op papier. Ten eerste zijn ze veel gemakkelijker up to date te houden. Ten tweede hoeft een operator nooit meer te zoeken naar papieren instructies in een map (en laten we eerlijk zijn, dat is ook niet meer van deze tijd). Ten derde biedt een digitaal platform zoals EZ-GO de mogelijkheid om de instructie visueel weer te geven, met foto’s en filmpjes – dat is veel duidelijker dan tekst. Ten vierde is een digitale app zoals EZ-GO altijd bij de hand waar dat nodig is en dat bespaart veel tijd.

In de EZ-GO app is het maken van digitale werkinstructies zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien zijn de instructies ook later gemakkelijk aan te passen. U weet dus zeker dat iedereen altijd werkt op de meest optimale en veilige manier. De app maakt het makkelijker om gestandaardiseerd te werken en daardoor vinden er minder fouten en afwijkingen plaats, wat goed is voor de kwaliteit van de output. Tot slot kunnen digitale werkinstructies goed gebruikt worden bij het opleiden van nieuwe medewerkers.

Uniek aan de EZ-GO app is dat we ons richten op de operator. Onze slogan is: Power to the Operator! Door de operator te voorzien van digitale werkinstructies, maken we het werk makkelijker en leuker. Bovendien kan de operator zelf verbetermogelijkheden aangeven, zodat de werkinstructies ook continu verbeterd worden. Grote bedrijven zoals Jacobs Douwe Egberts werken al met onze systemen.

Vraag demo aan

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo
Digitale werkinstructies

Waarom digitale werkinstructies?

Onze apps: dé oplossing voor veel uitdagingen in productie
Overal in productie zagen wij dagelijks dezelfde problemen. Misschien herkent u ze wel?

  • Weinig inzicht in veiligheid
  • Veel verspilling en soms afwijkende productkwaliteit
  • Achterhaalde instructies voor operators (op papier)
  • Lijnen die onnodig stilstaan
  • Inefficiënte werkprocessen
  • Operators worden te weinig betrokken bij verbetering
  • Weinig overzicht en veel gebruik van papier

Hoe kunnen we de operator meer plezier in zijn werk geven? Eén van onze antwoorden op deze vragen is de EZ-GO app, die we samen met operators van gerenommeerde bedrijven ontwikkeld hebben.

Wij kennen de industrie van binnenuit en helpen graag om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet iedere operator in enkele klikken precies wat hij moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe te doen. Zo maken we werk eenvoudig, overzichtelijk en leuk.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN