ClickCease

Vertrouwd door

JDE
Verkade
Friesland campina
Upfield
Heineken
Verkade
Friesland campina
Upfield
JDE
Heineken

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud wordt ingepland en vervolgens uitgevoerd door medewerkers van fabrieken of medewerkers van externe bedrijven aan installaties en machines. Wat is preventief onderhoud dan? Preventief en correct onderhoud helpt het verhogen van de betrouwbaarheid van het gebouw, de installatie of de machine, voorkomen van schade, uitval, gebreken en ongemak tijdens het draaien van productie.

De werkzaamheden worden verricht volgens een vast onderhoudsschema. Met de EZ-GO-app van EZ Factory wordt eigenaarschap van medewerkers gekoppeld aan de machines, waarmee ze elke dag werken. Dit wordt ook wel autonoom onderhoud of eerstelijns onderhoud genoemd. Dit heeft meer verantwoordelijkheidsgevoel over de productiemachines als gevolg. Preventief onderhoud leidt tot meer kennis en expertise bij productiemedewerkers betreffende de machines, een hogere betrouwbare output, eigenaarschap op basis van kennis en vaardigheden en een hogere tevredenheid en motivatie onder productiemedewerkers.

Vraag uw demo aan

Waarom preventief en correct onderhoud?

Wij zijn in veel verschillende soorten productiebedrijven geweest, maar binnen ieder productiebedrijf kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Wellicht herkent u problemen zoals:

 • Laag veiligheidsbewustzijn
 • Lange stilstand
 • Aanzienlijke hoeveelheden afval, kwaliteitsgebreken en terugroepacties
 • Verouderde instructies voor operators (op papier)
 • Inefficiënte processen
 • Papieren registraties zijn moeilijk te volgen
 • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering

Door preventief en correct onderhoud uit te voeren worden bovenstaande aspecten voorkomen en verholpen. Ieder productiebedrijf heeft ooit te maken gehad met één of meerdere van bovenstaande problemen. Dit heeft vaak tot gevolg dat er omzet wordt misgelopen en dat klanten teleurgesteld moeten worden. Onze app geeft operators de juiste handvatten om processen rondom eerstelijns onderhoud te vereenvoudigen en te verbeteren.

Vraag demo aan

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo

Preventief onderhoud met EZ-GO-app

Om meer overzicht en plezier te brengen in het dagelijks werk van een operator hebben wij samen met operators van gerenommeerde productiebedrijven de EZ-GO app ontwikkeld. Preventief onderhoud via Excel is in veel bedrijven de norm. Dit veroorzaakt vaak onoverzichtelijke schema’s die lastig te handhaven zijn. Middels de EZ-GO app voor preventief onderhoud kunnen fabrieken werkinstructies, checklists, eerstelijns onderhoudstaken en audits digitaliseren om zo de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie te verhogen.

Door preventief onderhoud zal het aantal onverwachte storingen reduceren, zal de beschikbaarheid van uw machines hoger zijn, blijft de kwaliteit gewaarborgd en wordt de levensduur van uw machines verlengd.

Met de preventief onderhoud app ziet u na het inloggen in één oogopslag wat de kerntaken rondom productie en autonoom onderhoud voor de betreffende dienst zijn. EZ-GO is gericht op de operator. Onze slogan is: “Power to the Operator!”. Tenslotte is dit de man of vrouw op de werkvloer die elke dag bezig is met de machines om hoge kwaliteitsproducten te produceren en kan identificeren waar en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Ons doel is daarom om hun dagelijkse werk gemakkelijker te maken en vooral ook leuker!

EZ Factory
Digitale werkinstructies

Waarom preventief onderhoud?

Onze apps: dé oplossing voor veel uitdagingen in productie
Overal in productie zagen wij dagelijks dezelfde problemen. Misschien herkent u ze wel?

 • Weinig inzicht in veiligheid
 • Veel verspilling en soms afwijkende productkwaliteit
 • Achterhaalde instructies voor operators (op papier)
 • Lijnen die onnodig stilstaan
 • Inefficiënte werkprocessen
 • Operators worden te weinig betrokken bij verbetering
 • Weinig overzicht en veel gebruik van papier

Hoe kunnen we de operator meer plezier in zijn werk geven? Eén van onze antwoorden op deze vragen is de EZ-GO app, die we samen met operators van gerenommeerde bedrijven ontwikkeld hebben.

Wij kennen de industrie van binnenuit en helpen graag om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet iedere operator in enkele klikken precies wat hij moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe te doen. Zo maken we werk eenvoudig, overzichtelijk en leuk.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN