Preventief onderhoud

Preventief onderhoud zijn alle onderhoudswerkzaamheden aan van tevoren overeengekomen installatieonderdelen. De werkzaamheden worden verricht volgens een vast onderhoudsschema. Met de EZ-GO-app van EZ Factory wordt eigenaarschap van medewerkers gekoppeld aan de machines, waarmee ze te werk gaan. Dit wordt ook wel autonoom onderhoud genoemd. Dit heeft meer verantwoordelijkheidsgevoel over de productiemachines als gevolg. Preventief onderhoud leidt tot meer kennis en expertise bij productiemedewerkers betreffende de machines, een hogere betrouwbare output, eigenaarschap op basis van kennis en vaardigheden en een hogere tevredenheid en motivatie onder productiemedewerkers.

Vraag uw demo aan
preventief onderhoud

Waarom preventief onderhoud?

Wij zijn in veel verschillende soorten productiebedrijven geweest, maar binnen ieder productiebedrijf kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Wellicht herkent u de problemen:

 • Laag veiligheidsbewustzijn
 • Lange stilstand
 • Aanzienlijke hoeveelheden afval, kwaliteitsgebreken en terugroepacties
 • Verouderde instructies voor operators (op papier)
 • Inefficiënte processen
 • Papieren registraties zijn moeilijk te volgen
 • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering

Door preventief onderhoud uit te voeren worden bovenstaande aspecten voorkomen en verholpen. Ieder productiebedrijf zonder preventief onderhoud heeft naar alle waarschijnlijkheid ooit te maken gehad met een van de aspecten. Dit heeft vaak tot gevolg dat er omzet misgelopen wordt en dat klanten teleurgesteld moeten worden. Onze app geeft operators de juiste handvaten om producties en processen te vereenvoudigen en te verbeteren.

Preventief onderhoud met EZ-GO-app

Om meer plezier te brengen in het dagelijks werk van een operator hebben wij samen met operators de app ontwikkeld. In samenwerking met operators van goed gerunde fabrieken creëerden wij een digitale checklist, taken, audits en werkinstructies.

Door preventief onderhoud zal het aantal onverwachte storingen reduceren, zal de beschikbaarheid van uw machines hoger zijn, blijft de kwaliteit gewaarborgd en wordt de levensduur van uw machines verlengd. Hierdoor wordt voorkomen dat onnodig omzet misgelopen wordt en dat klanten teleurgesteld worden.

Met de app ziet u na het inloggen in één oogopslag wat de kerntaken voor die dag zijn. Zo wordt de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie verhoogd. EZ-GO is gericht op de operator. Onze slogan is: “Power to the Operator!”. Tenslotte is dit de man of vrouw op de werkvloer die dve taken uitvoert en kan identificeren waar en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Ons doel is daarom om hun dagelijkse werk gemakkelijk te maken en tevreden te stellen!

Onze klanten zijn enthousiast

Digital work instructions

Waarom preventief onderhoud?

Onze apps: dé oplossing voor veel uitdagingen in productie
Overal in productie zagen wij dagelijks dezelfde problemen. Misschien herkent u ze wel?

 • Weinig inzicht in veiligheid
 • Veel verspilling en soms afwijkende productkwaliteit
 • Achterhaalde instructies voor operators (op papier)
 • Lijnen die onnodig stilstaan
 • Inefficiënte werkprocessen
 • Operators worden te weinig betrokken bij verbetering
 • Weinig overzicht en veel gebruik van papier

Hoe kunnen we de operator meer plezier in zijn werk geven? Eén van onze antwoorden op deze vragen is de EZ-GO app, die we samen met operators van gerenommeerde bedrijven ontwikkeld hebben.

Wij kennen de industrie van binnenuit en helpen graag om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet iedere operator in enkele klikken precies wat hij moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe te doen. Zo maken we werk eenvoudig, overzichtelijk en leuk.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN
Bedrijfsinfo

EZ Factory B.V.
info@ezfactory.nl

KVK 69297878
VAT 857821799B01
IBAN NL09RABO0123456789

Privacy Statement

Sales & Support

Voor Support contact:
+31 (0)6-10478439
support@ezfactory.nl

Voor Sales contact:
+31 (0)6-39787430
hi@ezfactory.nl

© 2019 EZ-Factory B.V.