Vertrouwd door

Preventief onderhoud

Preventief en correct onderhoud verhoogt de betrouwbaarheid van gebouwen, installaties en machines. Dit voorkomt schade, uitval, gebreken en kwaliteitsverlies tijdens de productie.

Preventief onderhoud wordt ingepland volgens een vast onderhoudsschema en vervolgens uitgevoerd door uw eigen medewerkers of door externe bedrijven.

Het EZ-GO-platform van EZ Factory maakt het makkelijk om meer preventieve onderhoudstaken te beleggen bij uw medewerkers. Dit wordt ook wel autonoom onderhoud of eerstelijns onderhoud genoemd. Dit geeft medewerkers meer verantwoordelijkheidsgevoel en eigenaarschap over de productiemachines. Autonoom onderhoud leidt tot meer kennis en expertise bij operators, een hogere betrouwbare output, minder storingen en een langere levensduur van machines.

Vraag uw demo aan

Waarom preventief en correct onderhoud?

Wij zijn in veel verschillende soorten productiebedrijven geweest, en binnen ieder productiebedrijf kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Wellicht herkent u ze:

 • Laag veiligheidsbewustzijn
 • Lange stilstand
 • Aanzienlijke hoeveelheden afval, kwaliteitsgebreken en terugroepacties
 • Verouderde instructies voor operators (op papier)
 • Inefficiënte processen
 • Papieren registraties zijn moeilijk te volgen
 • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering

Ieder productiebedrijf heeft ooit te maken gehad met één of meerdere van bovenstaande problemen. Dit heeft vaak tot gevolg dat er omzet wordt misgelopen en hoge kosten worden gemaakt. Door preventief en correct onderhoud uit te voeren en te faciliteren met een digitale tool zoals EZ-GO kunt u bovenstaande aspecten voorkomen en verhelpen. Onze app geeft operators de juiste handvatten voor eerstelijns onderhoud, waardoor de productie veiliger, efficiënter en meer gecontroleerd verloopt.

Vraag demo aan

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo

Preventief onderhoud met EZ-GO-app

Preventief onderhoud via Excel is in veel bedrijven de norm. Dit betekent vaak onoverzichtelijke schema’s die lastig te handhaven zijn. Met de EZ-GO app voor preventief onderhoud kunnen fabrieken werkinstructies, checklists, eerstelijns onderhoudstaken en audits digitaliseren om zo de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie te verhogen.

Het EZ-GO platform hebben wij samen met operators van gerenommeerde productiebedrijven ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de behoeften van de operator.

Met de preventief onderhoud app ziet de gebruiker in één oogopslag wat de kerntaken rondom autonoom onderhoud zijn voor de betreffende dienst. EZ-GO is ontwikkeld vanuit het perspectief van de operator. Onze slogan is: Power to the Operator! Tenslotte bedient die elke dag de machines en kan daarom identificeren waar en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Het EZ-GO platform geeft de operator meer overzicht, autonomie en plezier in het werk.

EZ Factory - 5S methode
Digitale werkinstructies operator

Waarom preventief onderhoud?

Onze apps: dé oplossing voor veel uitdagingen in productie
Overal in productie zagen wij dagelijks dezelfde problemen. Misschien herkent u ze wel?

 • Weinig inzicht in veiligheid
 • Veel verspilling en soms afwijkende productkwaliteit
 • Achterhaalde instructies voor operators (op papier)
 • Lijnen die onnodig stilstaan
 • Inefficiënte werkprocessen
 • Operators worden te weinig betrokken bij verbetering
 • Weinig overzicht en veel gebruik van papier

Hoe kunnen we de operator meer plezier in zijn werk geven? Eén van onze antwoorden op deze vragen is de EZ-GO app, die we samen met operators van gerenommeerde bedrijven ontwikkeld hebben.

Wij kennen de industrie van binnenuit en helpen graag om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet iedere operator in enkele klikken precies wat hij moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe te doen. Zo maken we werk eenvoudig, overzichtelijk en leuk.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN