Autonoom onderhoud

Het doel van autonoom onderhoud is dat eigenaarschap van medewerkers gekoppeld wordt aan de machines, waarmee ze werken. Hierdoor krijgen medewerkers het gevoel dat de machines echt van hen zijn. Als u de juiste structuur volgt, kwalitatieve ondersteuning krijgt en zorgt voor de juiste randvoorwaarden, dan kunnen de resultaten van autonoom onderhoud verbluffend zijn. Autonoom onderhoud leidt namelijk tot productiemedewerkers met expertise over de machines, eigenaarschap op basis van vaardigheden en kennis, een hogere betrouwbare output en een hogere motivatie en tevredenheid onder productiemedewerkers. Autonoom onderhoud wordt ook wel eerstelijns onderhoud genoemd.

autonoom onderhoud

Waarom autonoom onderhoud?

Binnen ieder productiebedrijf kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Wellicht herkent u ze:

 • Laag veiligheidsbewustzijn
 • Aanzienlijke hoeveelheden afval, kwaliteitsgebreken en terugroepacties
 • Verouderde instructies voor operators (op papier)
 • Lange stilstand
 • Inefficiënte processen
 • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering
 • Papieren registraties zijn moeilijk te volgen
 • Maakt preventief onderhoud een stuk gemakkelijker.

Onze apps geven operators de juiste handvaten om producties en processen te vereenvoudigen en te verbeteren.

Autonomous maintenance met EZ-GO-app

Vaak wordt de Engelse term autonomous maintenance gebruikt wanneer men spreekt bij eerstelijns onderhoud of autonoom onderhoud. Om meer plezier te brengen in het dagelijks werk van een operator hebben wij samen met operators een app ontwikkeld. Samen met operators van goed gerunde fabrieken creëerden wij een digitale checklist, taken, audits en werkinstructies. Hiermee creëren we een paperless factory.

Wij beschikken over veel kennis en ervaring binnen de branche. Wij helpen u graag om uw werk ook makkelijker te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet elke operator wat hij of zij moet doen, wanneer en hoe. Met slechts een paar klikken op het scherm visualiseren wij het werk en maken we autonoom onderhoud eenvoudig.

Als u inlogt op de app ziet u in één oogopslag wat uw kerntaken voor die dag zullen zijn. Dit verhoogt de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Uniek aan EZ-GO is dat we ons richten op de operator. Onze slogan is: “Power to the Operator!” Dit is tenslotte de man of vrouw op de werkvloer die de taken uitvoert en kan identificeren waar en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Ons doel is daarom om hun dagelijkse werk gemakkelijk te maken en de machinist tevreden!

Onze klanten zijn enthousiast

Waarom autonoom onderhoud?

Onze apps: dé oplossing voor veel uitdagingen in productie
Overal in productie zagen wij dagelijks dezelfde problemen. Misschien herkent u ze wel?

 • Weinig inzicht in veiligheid
 • Veel verspilling en soms afwijkende productkwaliteit
 • Achterhaalde instructies voor operators (op papier)
 • Lijnen die onnodig stilstaan
 • Inefficiënte werkprocessen
 • Operators worden te weinig betrokken bij verbetering
 • Weinig overzicht en veel gebruik van papier

Hoe kunnen we de operator meer plezier in zijn werk geven? Eén van onze antwoorden op deze vragen is de EZ-GO app, die we samen met operators van gerenommeerde bedrijven ontwikkeld hebben.

Wij kennen de industrie van binnenuit en helpen graag om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet iedere operator in enkele klikken precies wat hij moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe te doen. Zo maken we werk eenvoudig, overzichtelijk en leuk.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN
Bedrijfsinfo

EZ Factory B.V.
info@ezfactory.nl

KVK 69297878
VAT 857821799B01
IBAN NL09RABO0123456789

Privacy Statement

Sales & Support

Voor Support contact:
+31 (0)6-10478439
support@ezfactory.nl

Voor Sales contact:
+31 (0)6-39787430
hi@ezfactory.nl

© 2019 EZ-Factory B.V.