ClickCease

Vertrouwd door

Autonoom onderhoud

Dankzij autonoom onderhoud (AO) creëer je een veilige en hygiënische werkomgeving, hogere productiviteit, minder storingen en stilstand, betere kwaliteit en meer werkplezier. Autonoom onderhoud is een onderdeel van continu verbeteren, de methodiek om continu de veiligheid, productiviteit, kwaliteit en doorlooptijd van productieprocessen te verbeteren. Autonoom onderhoud kan daar een grote bijdrage aan leveren.

Bij AO doe je twee dingen: je structureert een aantal dagelijkse routinetaken én je legt de verantwoordelijkheid daarvoor bij de operator. Dat heeft belangrijke voordelen:

 • Doordat je taken zoals schoonmaken, inspecteren, smeren en afstellen (CILT) structureert met duidelijke werkinstructies en inpast in de dagelijkse werkzaamheden, worden ze op het beste moment en op de juiste manier uitgevoerd.
 • Doordat de operator (of productiemedewerker) de taken zelf uitvoert, is deze direct betrokken, heeft hij controle over de machine en kan hij zelf verbeteringen in het proces initiëren.
digitale audits

Waarom autonoom onderhoud?

Binnen ieder productiebedrijf  kom je vergelijkbare problemen tegen. Wellicht herkent u ze:

 • Laag veiligheidsbewustzijn
 • Aanzienlijke hoeveelheden afval
 • kwaliteitsgebreken en terugroepacties
 • Verouderde instructies voor operators (op papier)
 • Lange stilstand
 • Inefficiënte processen
 • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering
 • Papieren registraties zijn moeilijk te volgen
 • Geeft Technische Dienst meer tijd voor preventief onderhoud

Onze apps geven operators de juiste handvaten om producties en processen te vereenvoudigen en te verbeteren.

Maar het is als met het schoonmaken van je auto, de bandenspanning controleren, het oliepeil inspecteren en de ruitensproeier vloeistof bijvullen. Dat zijn periodieke taken die je zelf kan doen aan je auto en die een groot belang hebben voor jouw veiligheid, je brandstofverbruik (kosten) en comfort. Juist daarom is het zo belangrijk aandacht te besteden aan al die schijnbaar onbelangrijke, maar o zo essentiële autonoom onderhoud taken die ervoor zorgen dat het productieproces ongehinderd kan doorgaan. De manier om dat te doen is: maak het onderhoud onderdeel van de standaard werkprocedure, faciliteer de uitvoering met duidelijke werkinstructies en leg de verantwoordelijkheid bij degene die het dichtst bij het proces staat: de operator. Dan krijg je werkelijk controle over het productieproces en verbeter je de prestaties enorm. Al veel bedrijven maken hier op een efficiënte manier gebruik van zoals FrieslandCampina en Dutch Nutrition.

autonoom onderhoud

Eerstelijns onderhoud met de EZ-GO-app

De EZ-GO app helpt operators om meer inzicht te krijgen in het uitvoeren van autonoom onderhoudswerkzaamheden of eerstelijns onderhoud op het juiste moment. Door het digitaliseren van werkinstructies, checklijsten, autonoom onderhoudstaken en audits middels de EZ-GO app blijft de productieomgeving in basisconditie, zodat op een veilige wijze hoge kwaliteitsproducten op een efficiënte manier geproduceerd kunnen worden. De EZ-GO app is in samenwerking met operators van gerenommeerde productiebedrijven ontwikkeld, want alleen op die manier voldoet het aan hun wensen en is de app van toegevoegde waarde om zo een paperless factory te creëren met digitale checklists.

Wij helpen u graag om uw eerstelijns onderhoud ook makkelijker en inzichtelijker te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet elke operator wat, wanneer en hoe hij of zij dit moet doen. Met slechts een paar klikken binnen de mobiele app visualiseren wij het werk en maken we autonoom onderhoud een stuk overzichtelijker en beschikbaar voor elke operator.

Als u inlogt op de app ziet u in één oogopslag wat uw kerntaken voor die dag zullen zijn. Dit verhoogt de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Uniek aan EZ-GO is dat we ons richten op de operator. Onze slogan is: “Power to the Operator!” Dit is tenslotte de man of vrouw op de werkvloer die de taken uitvoert en kan identificeren waar en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Ons doel is daarom om hun dagelijkse werk gemakkelijker en leuker te maken!

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo
Continuous Improvement Software Autonomous Maintenance

De kracht van autonoom onderhoud

Onze apps: dé oplossing voor veel uitdagingen in productie
Overal in productie zagen wij dagelijks dezelfde problemen. Misschien herkent u ze wel?

 • Weinig inzicht in veiligheid
 • Veel verspilling en soms afwijkende productkwaliteit
 • Achterhaalde instructies voor operators (op papier)
 • Lijnen die onnodig stilstaan
 • Inefficiënte werkprocessen
 • Operators worden te weinig betrokken bij verbetering
 • Weinig overzicht en veel gebruik van papier

Hoe kunnen we de operator meer plezier in zijn werk geven? Eén van onze antwoorden op deze vragen is de EZ-GO app, die we samen met operators van gerenommeerde bedrijven ontwikkeld hebben.

Wij kennen de industrie van binnenuit en helpen graag om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet iedere operator in enkele klikken precies wat hij moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe te doen. Zo maken we werk eenvoudig, overzichtelijk en leuk.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN