Vertrouwd door

Digitale checklijst voor fabrieken

Een digitale checklijst zorgt ervoor dat de nodige checks regelmatig en steeds op dezelfde wijze worden uitgevoerd. De resultaten zijn direct beschikbaar en mogelijke afwijkingen worden snel opgepakt. Op die manier kunnen operators veiliger en efficiënter werken.

Met het EZ-GO platform en de EZ-GO app is een digitale checklijst gemakkelijk te maken. Papieren checklijsten kunnen uw medewerkers zelf omzetten naar een digitaal formaat. Papier heeft immers veel nadelen: de documenten zijn vaak niet up-to-date, moeilijk te vinden en het kost veel tijd om aanpassingen door te voeren wanneer er iets verandert. Een digitale checklijst biedt daar een oplossing voor. Deze komt tevoorschijn wanneer het tijd is om de inspecties uit te voeren. Hij is overal in de fabriek beschikbaar via het mobiele device. De lijst is digitaal in te vullen, waardoor de gegevens meteen vastliggen. Bovendien kan een digitale checklijst gemakkelijk centraal worden aangepast. Zo heeft iedereen altijd de meest recente versie tot zijn beschikking.

werkinstructiesoftware

EZ Factory’s digitale checklijst

EZ Factory kent de industrie zoals geen ander en heeft vele jaren ervaring in productie. Daardoor weten wij precies wat operators nodig hebben om efficiënt te werken. Het afwerken van een digitale checklijst is bijvoorbeeld een van de taken die vaak als tijdrovend wordt ervaren. Samen met de operators ontwikkelden we daarom de oplossing voor digitale checklijsten. Deze is onderdeel van het EZ-GO platform.

Het afvinken van een checklijst kan nu gemakkelijk en efficiënt met een digitale checklijst. De operator houdt zo meer tijd over voor andere belangrijke taken, bovendien gaat de veiligheid erop vooruit als alle checks eenduidig en consequent worden uitgevoerd. Ook de productiviteit verbetert.

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo

Voordelen van werken met een digitale checklijst

Werken met de digitale checklijsten van het EZ-GO platform heeft veel voordelen. Ten eerste kunnen de tijdrovende papieren lijsten de deur uit, wat bijdraagt aan een papierloze fabriek. Ten tweede is een digitale checklijst overal toegankelijk en makkelijk in te vullen. Ten derde krijgt de operator meer grip op het werk, waardoor er veiliger en efficiënter gewerkt kan worden. Ten vierde zijn de digitale checklijsten gemakkelijk centraal te updaten en dan voor iedereen beschikbaar. Tot slot kunt u in het geval van afwijkingen snel inzicht krijgen in de oorzaken.

De checklijsten zijn onderdeel van het EZ-GO platform en worden door de operator opgeroepen op de EZ-GO app. Deze is geschikt voor zowel iOS Apple als voor Android systemen. Met deze app kunnen medewerkers zelf checklijsten oproepen en invullen, maar ook maken en updaten.

Weten hoe dat werkt? U kunt de app gratis testen met een demo. Dan kunt u zelf ervaren hoe makkelijk het is om ermee te werken. Neem contact op voor meer informatie.

Vraag demo aan
EZ Factory - 5S methode
werkinstructiesoftware

Processen verbeteren met digitale checklijsten

Door alle hierboven genoemde thema’s te optimaliseren kunnen het productieproces en het controleproces een behoorlijke verbetering ondergaan. Niet alleen kunnen alle werkprocessen worden gemonitord, ook wordt verbeterpotentieel sneller ontdekt. Dit biedt jou de kans om de processen zo optimaal mogelijk in te richten, met de data die de checklists hebben opgeleverd in gedachten. Tevens zijn de medewerkers beter in staat om de (nieuwe) processen uit te voeren, omdat de checklists duidelijker maken wat er precies gedaan moet worden en op welke manier. Eventueel kunnen digitale checklists dan ook worden uitgebreid met visueel materiaal als foto’s en video’s. Vinden er klant audits plaats? Zet dan zeker de checklists in, om zeker te stellen dat de controleronde tot in de puntjes wordt uitgevoerd en gedocumenteerd.

Waarom werken met digitale checklists?

De onoverzichtelijke administratie, het overmatige gebruik van papier en de stapels met documenten die je letterlijk ziet groeien op je bureau: Het is echt niet meer nodig. Digitale checklijsten ondersteunen bij het procesmanagement van de fabriek. De checklists maken de te zetten stappen visueel en duidelijk. Dit verkleint de kans op het maken van fouten bij complexe processen zoals ombouwen of opstarten van een machine of lijn. Met de digitale checklijsten zijn de resultaten direct beschikbaar en worden mogelijke afwijkingen sneller opgepakt. Ook kunnen werkinstructies worden gekoppeld aan de checklists om zo het aanvliegen van specifieke processen te standaardiseren. Op die manier kunnen operators veiliger en efficiënter werken. Het werken met digitale checklists heeft dus vele voordelen, waarvan de grootste voordelen zijn gericht op:

 • Veiligheid & Kwaliteit
 • Inzicht
 • Overzicht
 • Efficiëntie
 • Een lagere foutmarge en voorkomen van handmatig werken
EZ Feed | Share information and communicate instantly in a fast and easy way in your factory!

Digitale checklijst voorbeeld

Operators krijgen regelmatig te maken met machines die niet naar behoren werken. Het achterhalen van de oorzaak die hierachter schuilt is een proces dat vele risico’s kent als er niet gewerkt wordt volgens een vast stappenplan. Is de machine bijvoorbeeld wel stilgezet met behulp van ‘“Llock out – Tag out’”, die het veilig maakt om de machine te onderzoeken? Welk onderdeel van de machine is er daadwerkelijk kapot? En wat kan dan de reden zijn dat dit onderdeel kapot is gegaan? Na het beantwoorden van deze vragen moet er ook nog een nieuw onderdeel besteld worden, gerapporteerd worden over het probleem en moeten er monteurs op de hoogte worden gesteld. Best veel stappen, die prima te overzien zijn op het moment dat er een digitale checklijst wordt gebruikt. De checklijst voorkomt onveilige situaties en zorgt ervoor dat de operator in rust en zekerheid kan handelen.

Digital checklists van EZ-GO

Met het EZ-GO platform en de EZ-GO app zijn papieren checklijsten super eenvoudig om te zetten naar een digitaal format. Dit kunnen de medewerkers dan ook zelf doen, op een manier die goed past bij de wijze van werken binnen het bedrijf. Op die manier zijn de digital checklists voor iedere productieomgeving te personaliseren en te gebruiken. Is het tijd voor een interne audit? Dan krijg je hier ook nog eens een melding van, zodat er geen enkele controle te laat plaatsvindt. De operators en andere werknemers kunnen de digitale checklists overal in de fabriek raadplegen en aanvullen met nieuwe informatie. De nieuwste versie van de checklist is vervolgens direct weer door iedereen in te zien.

Vraag demo aan
Continuous Improvement Software Autonomous Maintenance

Waarom EZ Factory?

Onze apps zijn de beste oplossing voor uitdagingen in de productie. Overal binnen productiebedrijven kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Misschien herken je ze?

 • Laag veiligheidsbewustzijn
 • Aanzienlijke hoeveelheden afval
 • Kwaliteitsfouten en terugroepacties
 • Verouderde instructies voor operators (op papier)
 • Lange down-time
 • Inefficiënte processen
 • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering
 • Papieren registraties zijn moeilijk te controleren

Hoe kunnen we meer vreugde brengen in het dagelijkse werk van de operator? Een van onze antwoorden op deze vragen is onze EZ-GO app. We ontwikkelden deze Mobile Inspections App samen met operators uit goed gerunde fabrieken.

Wij kennen de industrie uit ons hoofd en staan te popelen om u te helpen uw dagelijkse werk gemakkelijker te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet elke operator wat hij of zij moet doen, wanneer hij of zij het moet doen en hoe het moet. We visualiseren het werk en maken het gemakkelijk met slechts een paar klikken op het scherm nodig.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN