Importeer data zonder moeite in andere managementsystemen

Vanuit EZ-GO is informatie direct door te zetten naar andere datasystemen. Zoals een maintenance management systeem (MSS) of een kwaliteitssystteem (QMS). De informatie is direct op de juiste plaats, zonder dubbele vastlegging of verlies van data.

Vraag demo aan

Waarom integraties?

EZ-GO geeft operators de mogelijkheid om acties aan te maken. Bijvoorbeeld als een pomp lekt, of een machine een vreemd geluid maakt. Soms moet zo’n actie opgepakt worden door een andere afdeling, zoals de Technische Dienst. Zij gebruiken hun eigen systemen om meldingen te beheren. Het is natuurlijk niet handig als een TD-monteur de informatie handmatig moet overnemen. Dat kost tijd en heeft foutkansen. Ook wil je niet dat operators in een complex maintenance management systeem hun melding nog een keer moeten invoeren.

Daarom biedt EZ-GO de mogelijkheid om een actie direct door te plaatsen in een ander systeem, met een druk op de knop. Zo wordt die op de juist plek aangepakt en gaat er geen data verloren.

Zo werken integraties

Wanneer een operator een afwijking of aandachtspunt constateert, maakt hij of zij een actie aan in de EZ-GO app. EZ-GO beschikt over de mogelijkheid om deze data direct door te zetten in een maintenance management systeem via een directe koppeling (integratie). Bekende maintenance management systemen zijn bijvoorbeeld Ultimo of SAP Plant Maintenance. Deze koppeling moet eenmalig worden aangemaakt. Daarna hoeft de operator alleen maar bij een actie de knop ‘stuur naar XYZ’ aan te klikken. De melding komt dan op de juiste wijze in het gewenste systeem terecht en wordt daar verder opgepakt.

Ook voor kwaliteit of skills management

De integratiemogelijkheid is er voor alle soorten managementsystemen. De meeste gebruikers zetten integraties in voor het doorzetten van acties naar een maintenance systeem. Maar er zijn ook andere nuttige integraties mogelijk. Je kunt onderhoudsstatistieken delen met een Quality Management Systeem om kwaliteitsanalyses te maken. De skills management feature kan data verstrekken aan HR-systemen of planningsystemen. Via de data-api kun je data inlezen in BI-systemen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden.

Gebruik in de praktijk

Het opzetten van een integratie is een eenmalige taak. EZ Factory begeleidt je graag bij het programmeren van deze integratie. De meeste ‘ontvangende’ systemen, zoals SAP of een QMS, zijn namelijk klantspecifiek ingericht. Daarom vraag het inregelen van de integratie eenmalig extra aandacht. Daarmee zorg je ervoor dat precies de juiste data op de juiste manier wordt gedeeld. Daarna levert dit veel tijdswinst en efficiency op.

Voor groot en klein

Integraties zijn zowel voor grote als kleinere bedrijven zinvol. Bij grotere, complexe systemen is het eenmalig programmeren wat meer werk, maar is het schaalvoordeel enorm. Voor kleinere bedrijven is het belangrijk dat de aanwezige werknemers zo weinig mogelijk bezig zijn met handmatige, tijdrovende data-invoer. Door integraties tussen systemen aan te leggen, kan iedereen zich optimaal op zijn kerntaak richten.

De integratiemogelijkheid is standaard beschikbaar in het EZ-GO platform. Werk jij er al mee? Of wil je meer weten? Neem dan contact op of vraag om een DEMO.