EZ Factory presenteert doorbraak in operational excellence software op CES Las Vegas

Amsterdam, 14 oktober 2021 – Door de digitale ondersteuning van operators in fabrieken verbeteren productiebedrijven zoals FrieslandCampina en Jacobs Douwe Egberts hun veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Dat is de essentie van de EZ-GO app, ontwikkeld door EZ Factory. Dit softwarebedrijf is geselecteerd om deel te nemen aan de Nederlandse handelsmissie op de techbeurs CES Las Vegas van 5-8 januari 2022. Na Europa en Azië betreedt de Eindhovense start-up nu ook de Amerikaanse markt. Bovendien presenteren zij hier een doorbraak in de technologie, die leidt tot substantiële verbeteringen in fabrieken. Op 14 oktober kan de pers kennismaken met het bedrijf tijdens CES Unveiled in RAI Amsterdam.

Grootste techbeurs ter wereld

CES is de belangrijkste techbeurs ter wereld en een internationaal podium voor innovatie. Jaarlijks komen hier meer dan 180.000 deelnemers vanuit meer dan 160 landen bij elkaar. Een Nederlandse missie neemt van 5 t/m 8 januari 2022 deel aan CES en koos EZ Factory als een van de 50 start-ups voor de ‘Netherlands Tech Square’. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland selecteerde onder andere op baanbrekende innovatieve technologie die bijdraagt aan een ‘responsible future’ en die de mogelijkheid heeft om op grote schaal toegepast te worden. De deelnemers worden op CES Unveiled bekendgemaakt en stellen zich daar voor: RAI Amsterdam, 14 oktober 2021, 09.30 – 16.30 uur.

EZ-GO app en platform

De EZ-GO app, in combinatie met het daaraan gekoppelde dataplatform, ondersteunt productie aan de basis, bij de operators, en verbetert daarmee de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie van het productieproces zichtbaar en meetbaar. Dat begint bij het digitaliseren van eerstelijns onderhoudstaken, checklists, audits, training en werkinstructies. Daarnaast genereert het platform intelligente data analytics om processen te optimaliseren. Oprichters Randy Appiah en Robert Bouwman komen zelf uit een productieomgeving en baseren de oplossing op hun eigen ervaringen. Appiah: “Vaak wordt te ingewikkeld gedacht over het verbeteren van productieprocessen. Wij beginnen bij de basis: de mensen die dagelijks de producten fabriceren en dat zijn de operators. Terwijl het systeem aan de achterkant zeer uitgekiend in elkaar zit, is het aan de voorkant zeer eenvoudig in gebruik, met onder andere korte instructievideo’s en gebruiksvriendelijke checklists. Daarnaast is het eenvoudig te koppelen aan andere systemen.”

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo

Overzicht en verbetering

Een van de klanten van het eerste uur is FrieslandCampina, dat moet voldoen aan hoge standaarden op het gebied van voedselveiligheid en operationele efficiëntie. Zij gebruiken het platform sinds 2018. De bij de implementatie betrokken manager Continuous Improvement: “Met EZ-GO hebben we overzicht, we kunnen sturen, we verbeteren het proces, de veiligheid, de kwaliteit en de efficiency. De EZ-GO app is de enabler van verbeteringen.”

Doorbraak: processen verbeteren met data

Op CES 2022, van 5 t/m 8 januari in Las Vegas, presenteert EZ Factory een primeur: de skills booster. Robert Bouwman: “De skills booster bestaat uit twee delen. De EZ-GO app zelf maakt het mogelijk om eenvoudig nieuwe operators op te leiden en de kennis van ervaren operators te borgen. De datamodule die eraan is gekoppeld, laat zien hoe processen in de praktijk verlopen. Dat geeft inzicht in de opleidingsbehoefte van individuele operators of teams, en laat zien op welke punten een proces hapert en verbeterd zou kunnen worden. Deze module presenteren we op CES 2022.” Het is een van de vele toepassingen, vult Randy Appiah aan: “Je kunt op meerdere fronten operations management ondersteunen met de analytische mogelijkheden van dit platform.” Het bedrijf groeit hard en hoopt daarom op CES 2022 in contact te komen met zowel nieuwe corporate gebruikers als met partners op het gebied van technologie, marketing en sales. Nu het bedrijf solide voet aan de grond heeft in Europa en Azië, breidt het zijn werkterrein graag uit naar de VS.

Over EZ Factory

EZ Factory ontwikkelt innovatieve en gebruiksvriendelijke apps ter ondersteuning en optimalisatie van operationele processen in fabrieken. Met deze ‘bottom-up’ tools werken operators, monteurs en teamleiders efficiënter en kunnen zij continu processen verbeteren. Checklijsten, werkinstructies, autonoom onderhoudstaken, training en audits worden eenvoudiger en visueler. Resultaten zijn direct in een dashboard beschikbaar. De app EZ-GO wordt onder andere gebruikt door gerenommeerde bedrijven zoals Heineken, FrieslandCampina en Jacobs Douwe Egberts. EZ-GO vereenvoudigt het werk van frontline werknemers en boost de veiligheid, kwaliteit en productiviteit van de productie. EZ Factory gelooft in de kracht van de mensen die de producten maken en ontwikkelt apps altijd vanuit hun perspectief. Het motto is daarom: Power to the operator!