Roland Berger geeft EZ Factory een kick-start

Roland Berger geeft EZ Factory een kick-start

De baseline ‘Work made easy’ vat de missie van EZ Factory treffend samen. De innovatieve app EZ-GO vereenvoudigt het werk van operators en boost de productiviteit. Zo biedt de gebruiksvriendelijke tool een antwoord op de belangrijkste uitdagingen van de maakindustrie. Klanten zijn alvast lovend. En de toekomst van het bedrijf? Die ziet er rooskleurig uit!

Partnership EZ Factory and Roland Berger

Voor en door operators

Oprichters Robert Bouwman en Randy Appiah kennen de industrie op hun duimpje, en zagen overal dezelfde problemen opduiken. Van achterhaalde, tijdrovende werkwijzen tot inefficiënte processen. En van een gebrek aan veiligheidsinzicht tot ondermaatse kwaliteit. Dat kon en moest beter. Ze ontwikkelden samen met operators van gerenommeerde bedrijven EZ-GO: de intuïtieve en overzichtelijke app die een optimale veiligheid, kwaliteit en efficiëntie garandeert.

Gebruiker centraal

De klanten van EZ Factory? Van ambitieuze MKB’s tot multinationals zoals Heineken en Friesland Campina. Met de app digitaliseren ze hun eerstelijnsonderhoudswerkzaamheden. Om zo de dagelijkse taken van operators op de werkvloer eenvoudiger, aangenamer en kostenefficiënter te maken – broodnodig in een competitieve markt. De gebruikers zelf zijn in de wolken. De tool verlicht en automatiseert taken. Biedt de mogelijkheid om checklijsten en audits te digitaliseren. Geeft operators ownership en verbetert de prestaties en werkervaring. Mooi meegenomen voor een betere retentie van medewerkers.

Vertrouwen in aanpak

EZ Factory schoot beloftevol uit de startblokken, en nam meteen een hoge vlucht. Strategisch consultingbedrijf Roland Berger gaf en geeft de onderneming een duwtje in de rug. Jeroen Althoff, Principal bij Roland Berger: “Wij geloven rotsvast in het product én het bedrijf. Vanuit onze marktkennis en ervaring zijn wij ervan overtuigd dat EZ-GO een heuse aanwinst is voor eerstelijnsonderhoudswerkzaamheden, onder andere binnen productieomgevingen. De tool vereenvoudigt standaardisatie en verbetert procedures. Hij vergroot ook de betrokkenheid van operators en maakt kennis snel overdrachtelijk – een belangrijke troef om je van de concurrentie te onderscheiden.”

Groeipotentieel en geloofwaardigheid

Roland Berger zet zijn schouders onder EZ Factory via de ‘Tenzing’-propositie: doelgerichte ondersteuning van start-ups met een veelbelovend toekomstperspectief. “We timmeren mee aan de strategie, visie en missie van het bedrijf. Toetsen ideeën af en stippelen het ontwikkelingstraject uit. Voorts begeleiden we investeringsrondes om de groei in goede banen te leiden”, aldus Jeroen Althoff. De samenwerking gaat dus veel verder dan financiële support. “We challengen EZ Factory om hun businessmodel te verfijnen, af te stemmen op de marktvraag en nét dat tikje verder te gaan. En bovenal, we doen de elementen die doorslaggevend zijn voor investeerders helder en overtuigend uit de doeken. De ultieme doelstelling: een uitstekend idee ombuigen in duurzaam zakelijk succes via een intensieve langetermijnsamenwerking.”

De wind in de zeilen

EZ Factory is erin geslaagd om op korte termijn ontzettend veel vertrouwen te winnen. Klanten zijn tevreden over de mogelijkheden van de app, de talloze voordelen voor de operator en de terugverdientijd. Om de verdere groei te ondersteunen, zoekt EZ Factory onder andere softwareontwikkelaars. Later dit jaar organiseert het bedrijf opnieuw een investeringsronde. Ook partnerships met derden die een toegevoegde waarde bieden, behoren tot de mogelijkheden.

EZ Factory gaat een bloeiende toekomst tegemoet met een leidmotief dat even eenvoudig als geniaal is: ‘apps maken is simpel, maar simpele apps maken is het moeilijkste wat er is’.

 

Lees hier meer over hoe Roland Berger Tenzing start-ups kan helpen in hun weg naar succes:

https://www.rolandberger.com/en/Insights/Publications/Introducing-Tenzing-a-consultancy-for-start-ups.html