ClickCease

Vertrouwd door

JDE
Verkade
Friesland campina
Upfield
Heineken
Verkade
Friesland campina
Upfield
JDE
Heineken

Wat is de 5S methode

De 5S methode is een methode om uw werkplek beter te organiseren en is een systematische vorm van visual management dat alles omvat, van vloertape tot bedieningshandleidingen. Het gaat niet alleen om netheid of organisatie van uw productieomgeving; het gaat ook om het maximaliseren van de veiligheid en efficiëntie. Dit zal uiteindelijk positief bijdragen aan de winst van een fabriek.

De 5S methode, ook wel 5S lean methode genoemd, is een raamwerk dat de nadruk legt op het gebruik van een specifieke gedachtegang en tools om efficiëntie en waarde te creëren. Het omvat het observeren, analyseren, samenwerken en zoeken naar verspilling en het reduceren hiervan, om uw productieomgeving duurzaam te verbeteren. Waar komt de 5S methode implementeren voor?  Deze denkwijze wordt veel geïntroduceerd binnen fabrieken, om operators bewust te maken van hun werkomgeving. Hierdoor kunnen ze meer overzicht creëren, sneller zaken vinden en de productiviteit verhogen.

digital inspections

5S methode voorbeelden

5S, ook wel Five S genoemd, verwijst naar vijf Japanse termen die worden gebruikt om de stappen van het 5S-systeem van visueel management te beschrijven. Elke term begint met de letter S. In het Japans zijn de vijf S’s als volgt: Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu en Shitsuke. In het Nederlands worden de vijf S’s vertaald als Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Standhouden.

De 5S methode is een benadering van werkplekorganisatie. Deze methode omvat de vijf stappen Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Standhouden. Enkele 5S methode voorbeelden zijn het doorlopen van items in een productieomgeving, het verwijderen van wat niet nodig is, het organiseren van tools, schoonmaken, onderhoud uitvoeren en ervoor zorgen dat deze bepaalde werkzaamheden gewoontes worden. Deze 5S methode voorbeelden moeten in deze volgorde plaatsvinden en er moet een plan zijn om de taken die bij deze stappen horen regelmatig uit te voeren.

Dit sluit aan bij de waarde die EZ Factory biedt aan uw bedrijf. Dankzij de EZ-GO app kunnen werkinstructies, checklijsten, taken en audits gedigitaliseerd worden. Door het uitvoeren van schoonmaak en inspectie taken, houden operators hun werkomgeving veilig en schoon. Vervolgens kunnen ploegleiders of QESH-, SHE-  of Kwaliteitsmanagers middels digitale 5S audits controleren of de productieomgeving voldoet aan de 5S lean methode standaarden. Dit zal bijdragen aan de productiviteit van operators en zal ook voor meer rust zorgen, omdat men niet gefrustreerd raakt door bijvoorbeeld zoekgeraakte materialen.

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo

5S lean methode en visualisering

De 5S lean methode kan ook worden ingezet in een vorm van visuele controle die zich richt op werkprocessen en de productiviteitsverbetering. Visuele markeringen in een opslagruimte kunnen uw werknemers helpen materialen gemakkelijker te lokaliseren. Vloermarkeringen kunnen grenzen rondom werkplekken creëren en borden op de vloer kunnen de juiste locaties aangeven voor afval- en recyclingbakken.

Als u inlogt op de app ziet u in één oogopslag wat uw kerntaken voor die dag zullen zijn. Dit verhoogt de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Taken en audits rondom de 5S methode kunnen ook gedigitaliseerd worden middels de EZ-GO app. Uniek aan EZ-GO is dat we ons richten op de operator. EZ-GO is dan ook ontwikkeld in samenwerking met operators van gerenommeerde productiebedrijven. Bekende bedrijven als FrieslandCampina en Dutch Nutrition mogen wij tot onze klanten rekenen en maken gebruik van onze producten. Onze slogan is: “Power to the Operator!” Dit is tenslotte de man of vrouw op de werkvloer die de taken uitvoert en kan identificeren waar en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Ons doel is daarom om hun dagelijkse werk gemakkelijker en leuker te maken!

Vraag demo aan
EZ Factory
Continuous Improvement Software Autonomous Maintenance

Waarom EZ Factory?

Onze apps zijn de beste oplossing voor uitdagingen in de productie. Overal binnen productiebedrijven kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Misschien herken je ze?

  • Laag veiligheidsbewustzijn
  • Aanzienlijke hoeveelheden afval
  • Kwaliteitsfouten en terugroepacties
  • Verouderde instructies voor operators (op papier)
  • Lange down-time
  • Inefficiënte processen
  • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering
  • Papieren registraties zijn moeilijk te controleren

Hoe kunnen we meer vreugde brengen in het dagelijkse werk van de operator? Een van onze antwoorden op deze vragen is onze EZ-GO app. We ontwikkelden deze Mobile Inspections App samen met operators uit goed gerunde fabrieken.

Wij kennen de industrie uit ons hoofd en staan te popelen om u te helpen uw dagelijkse werk gemakkelijker te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet elke operator wat hij of zij moet doen, wanneer hij of zij het moet doen en hoe het moet. We visualiseren het werk en maken het gemakkelijk met slechts een paar klikken op het scherm nodig.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN