Veiligheid voorop middels digitale Lockout/Tagout procedures bij productiebedrijven

Veiligheid voorop middels digitale Lockout/Tagout procedures bij productiebedrijven

Productiebedrijven bezitten gezamenlijk kilometers aan productielijnen. Deze productielijnen vereisen veel onderhoud en inspecties, om in een zo goed mogelijke conditie te kunnen blijven. Want als een productielijn in een slechte staat verkeerd, zullen er vaker downtime en kwaliteitsdefecten optreden en dit resulteert in omzet- of imagoverlies.

De verschillende machines en onderdelen binnen productielijnen worden onderhouden door zowel eigen werknemers als externe monteurs. Dit onderhoud is verdeeld in Autonoom Onderhoud door operators, technisch onderhoud door een technische dienst of externen. Tijdens uitvoering van onderhoud is het noodzakelijk dat de veiligheid gewaarborgd door het gebruik van de juiste hulpmiddelen. Dit is namelijk prioriteit nummer één bij het uitvoeren van autonoom onderhoud en technisch onderhoud.

Om de veiligheid van de operators, technische dienst of externe monteurs tijdens het onderhouden en/of inspecteren van uw machines bijvoorbeeld te kunnen garanderen, dient men op de juiste manier energiebronnen te beveiligen en machines correct uit te schakelen.

Hiervoor zou men gebruik kunnen maken van een digitale Lockout/Tagout checklijst bijvoorbeeld. Door het digitaliseren van deze procedure in een checklijst, hebben onderhoudsmedewerkers altijd de juiste standaard bij de hand en voeren ze deze standaard op de juiste manier uit om zo hun eigen veiligheid en die van andere te kunnen waarborgen.

Met de EZ-GO app van EZ Factory is het mogelijk om op een gemakkelijke en visuele manier Lockout/Tagout- of andere veiligheidsprocedures te digitaliseren in checklijsten. Daarnaast is het ook mogelijk om safety audits middels de app te digitaliseren en taken rondom autonoom onderhoud te plannen. Hiermee kan een teamleider, monteur of manager ten allen tijden een controleren of men de veiligheid in acht neemt bij het uitvoeren van onderhoud of inspecties.

Vraag nu een demo aan via: https://ezfactory.nl/demo-ez-go/