Vertrouwd door

Totaal productief onderhoud

Total Productive Maintenance (TPM) is een systematische aanpak voor het verbeteren van productiviteit, veiligheid en kwaliteit door een gericht onderhoud van machines, apparatuur en processen in een organisatie. Total Productive Maintenance is ontwikkeld vanuit het perspectief van onderhoudsmanagement en richt zich voornamelijk op productiviteitsverbeteringen.

Machines en (semi-) automatische installaties zijn een belangrijk onderdeel van productieprocessen. TPM geeft operators meer eigenaarschap over machines op de productievloer. Omdat ze dagelijks met de machines werken, weten ze het beste hoe deze machines werken en hoe ze die in basisconditie kunnen houden. Op deze manier ligt de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de ‘Overall Equipment Effectiveness’ niet alleen bij de afdeling Onderhoud, maar bij de hele organisatie.

Totaal productief onderhoud met EZ Factory

Het EZ-GO platform kan een belangrijke bijdrage leveren aan TPM. Het platform bevat onder andere digitale checklists, takenlijsten en werkinstructies. Met de app zie de operator in één oogopslag welke kerntaken met betrekking tot productief onderhoud moeten worden uitgevoerd. Dit stelt operators in staat zelf de nodige onderhoudstaken uit te voeren en verantwoordelijkheid te nemen voor autonoom onderhoud.

Ook onze mobiele inpectie-app kan een rol spelen, doordat deze helpt bij het inspecteren van machines en het rapporteren van noodzakelijk onderhoud. De auditfunctie is uitstekend geschikt om geregeld en gestructureerd de nodige controles uit te voeren en kwaliteit te waarborgen. De operator kan via het platform bovendien verbeterpunten aangeven, wat continu verbeteren stimuleert.

Total Productive Maintenance (TPM) is een bewezen methode met een goede structuur die het verschil maakt tussen falen en succes binnen veel organisaties. Het verbetert niet alleen industriële productieprocessen, maar wordt ook gebruikt in de bouw, serviceorganisaties en transportondernemingen. TPM gaat niet vanzelf, het moet wel gefaciliteerd worden met duidelijke procedures en tools. Daarnaast is het commitment van het management van grote waarde voor het succes van TPM.

EZ Factory - 5S methode

Het platform voor elke fabriek

Verbeter de veiligheid, kwaliteit en efficiency door het digitaliseren van papieren formulieren, lijsten en andere documenten op de fabrieksvloer.

Plan demo
digital inspections

De voordelen van TPM

Total Productive Management vermindert het aantal onverwachte storingen, vergroot daardoor de beschikbaarheid van machines en verlengt de levensduur van installaties. Ook verhoogt het de kwaliteit en betrouwbaarheid van de output, wat sterk bijdraagt aan de klanttevredenheid.

EZ-GO richt zich op de operator. Onze slogan is: ‘Power to the Operator!’. Want dat is de man of vrouw op de werkplek die dicht op het productieproces staat en daarom als beste in staat is om de nodige autonoom onderhoudstaken uit te voeren. Het EZ-GO platform stelt hen in staat meer verantwoordelijkheid voor het productieproces te nemen, wat hun werk interessanter maakt en meer voldoening geeft. Door te werken met digitale visuele werkinstructies, checklists, takenlijsten en audits dragen zij direct bij aan het vergroten van de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie binnen de fabriek.

Continuous Improvement Software Autonomous Maintenance

Waarom EZ Factory?

Onze apps zijn de beste oplossing voor uitdagingen in de productie. Overal binnen productiebedrijven kwamen we vergelijkbare problemen tegen. Misschien herken je ze?

  • Laag veiligheidsbewustzijn
  • Aanzienlijke hoeveelheden afval
  • Kwaliteitsfouten en terugroepacties
  • Verouderde instructies voor operators (op papier)
  • Lange down-time
  • Inefficiënte processen
  • Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering
  • Papieren registraties zijn moeilijk te controleren

Hoe kunnen we meer vreugde brengen in het dagelijkse werk van de operator? Een van onze antwoorden op deze vragen is onze EZ-GO app. We ontwikkelden deze Mobile Inspections App samen met operators uit goed gerunde fabrieken.

Wij kennen de industrie uit ons hoofd en staan te popelen om u te helpen uw dagelijkse werk gemakkelijker te maken. Dankzij onze gebruiksvriendelijke apps weet elke operator wat hij of zij moet doen, wanneer hij of zij het moet doen en hoe het moet. We visualiseren het werk en maken het gemakkelijk met slechts een paar klikken op het scherm nodig.

Over ons

Nieuws

Meer Nieuws

Klaar om uw bedrijfsprocessen te verbeteren?

VRAAG DEMO AAN