EZ Factory ontvangt kapitaal voor verdere groei

EZ Factory ontvangt kapitaal voor verdere groei

AMSTERDAM – De Nederlandse start-up EZ Factory heeft recentelijk kapitaal opgehaald voor groei. Investeerders waren onder de indruk van de bedrijfsprestaties en de potentie van de apps. Met de investering wordt ingezet op de doorontwikkeling van software, uitbreiding van de IT-organisatie en de verdere groei van salescapaciteit.

EZ Factory ontwikkelt mobiele oplossingen (apps), gericht op continu verbeteren in productieomgevingen. De eenvoudige en visuele apps worden in fabrieken gebruikt om checklijsten, eerstelijns onderhoudstaken en audits te digitaliseren. Daarnaast biedt de toepassing de mogelijkheid om werkinstructies op te zetten en verbeteringen van de standaard voor te stellen. De apps voldoen hiermee aan de behoefte van verschillende disciplines binnen productieomgevingen zoals; operators, teamleiders, productiemanagers, lean managers en monteurs. EZ Factory’s missie is om de dagelijkse werkzaamheden van mensen in fabrieken eenvoudiger te maken door het gebruik van visualisatie, standaardisatie en gebruikersgemak in de software. ”Power to the Operator!”

Eigen IT-organisatie uitbouwen
”We hebben nu de middelen om onze eigen IT-organisatie verder uit te bouwen. Zo kunnen we de industrie bedienen met eenvoudige en effectieve apps met aandacht voor gebruiksgemak. Onze apps maken ‘continuous improvement’ mogelijk en leveren resultaat op voor onze klanten”, stelt co-founder Robert Bouwman, die namens EZ Factory focust op product development. Inmiddels is de zoektocht naar geschikte IT-kandidaten begonnen.

Veilige werkomgeving creëren
Deze funding helpt niet alleen EZ Factory om de huidige groei door te zetten, maar helpt vooral de operator in de fabriek. ”Dankzij onze overzichtelijke en gebruiksvriendelijke EZ-GO app zijn kerntaken rondom productie en bijbehorende werkinstructies altijd up-to-date. Een operator kan zelfs eigen verbeterpunten signaleren. Dat helpt bij het creëren van een veilige, hygiënische werkomgeving waar met plezier gewerkt kan worden”, zegt co-founder Randy Appiah, verantwoordelijk voor business development.

Uitdagingen op de werkvloer
Beide oprichters hebben jarenlang diverse uitdagingen op de werkvloer gezien. Dat zette hen aan het denken. ”Hoe kunnen we de operator eenvoudiger laten werken, zodat zijn werk leuker wordt?”, vertelt Bouwman. ”Wij geloven in onze apps, die visueel ondersteund worden door foto’s en video’s. Nu weten operators in fabrieken precies wat ze moeten doen, wanneer ze dat moeten doen en hoe ze dat moeten doen. Dankzij deze effectieve en efficiëntere werkwijze voor eerstelijns onderhoud neemt de veiligheid op de werkvloer toe, gaat de productkwaliteit omhoog, is er minder kans op terugroepacties en staan de productlijnen minder stil.”

Voor en door operators
De reacties zijn erg enthousiast, met name operators zijn tevreden. En dat is belangrijk, want de EZ-GO app is voor hen ontwikkeld. ”Sterker nog, we hebben operators van gerenommeerde bedrijven gevraagd waar zij behoefte aan hebben. Dit was de basis voor onze app”, gaat Bouwman verder. ”Operators vertellen dat ze het leuk vinden om met EZ-GO te werken, dat het fijn is dat ze eindelijke weten wat te doen, en dat het zo eenvoudig werkt.”

Salescapaciteit uitbreiden
Steeds meer bedrijven ontdekken de EZ-GO app. Waar in 2017 de eerste fabriek met EZ-GO werkte, zijn er inmiddels meerdere grote klanten aangesloten. Operators van o.a. Heineken, FrieslandCampina en British Steel hebben de EZ-GO app inmiddels omarmd. ”We willen groeien en nog meer operators in fabrieken met EZ-GO kennis laten maken” vertelt Appiah. ”Daarom streven we ernaar om onze salescapaciteit verder uit te breiden, zodat we nog meer fans kunnen creëren. Want werk eenvoudiger én leuker maken, dat wil toch iedereen?”

Nieuwsgierig geworden?
Meer over EZ Factory en de EZ-GO app leest u op www.ezfactory.nl. Hier kunt u ook een vrijblijvende demonstratie aanvragen, waarin wij u laten zien hoe het werkt. Ook krijgt u meer informatie over wat de toegevoegde voor u en uw bedrijf kan zijn bij het toepassen van EZ Factory apps.